Mooi order uit Canada voor creatieve start-up

Ze bestaat zowat een half jaar, de firma Ipsum CNC uit Bilzen. En toch mogen zaakvoerders Stef Jans en Jan Comhair al een groot order noteren van niemand minder dan Atlas Copco in Canada. Het gaat hard voor de jonge ondernemers.

Ipsum cncIpsum CNC richt zich op een nichemarkt: voor bedrijven (niet zelden uit de verspanende metaalindustrie) worden diensten aangeboden als monitoring van data, automatisering en de installatie van (zelfgemaakte) software. “Het uitgangspunt is dat veel ondernemingen, vooral KMO’s, niet efficiënt zijn in het gebruik van hun machines, en daarom onnodig veel geld verliezen,” zegt Jan Comhair. “We brengen daarom in kaart wat er beter kan, en werken een totaaloplossing uit. Dat heeft een directe impact op de winstmarges.”

Het businessmodel van Ipsum CNC is niet alleen opgevallen bij internationale spelers, zoals Atlas Copco. Organisatoren van wedstrijden voor starters, weten Stef Jans en Jan Comhair ook wel te vinden. Zo behaalden ze onlangs een halvefinaleplaats in de ondernemerswedstrijd 18-28 van JCI Limburg en eindigden ze vorige week nog als Limburgse laureaat van Bizidee.