Staking of geen staking, maandag komen zo’n 300 ondernemende Limburgers samen in het Genkse C-mine, om er te luisteren naar een 20-tal bekende ondernemers, bedrijfsleiders en sportmensen. Zij getuigen over de hindernissen die ze hebben moeten overwinnen op weg naar de top.

“We moeten af van het stigma dat in België en Europa nog altijd aan falen kleeft,” zegt coördinator Karen Boers van Failing Forward. Het is de derde keer dat de conferentie wordt georganiseerd, dit keer onder impuls van C-mine Crib, Porta Creatio, Flanders DC en Startups.be. Na Gent en Brussel, doet de conferentie dit jaar Genk aan. “Wie in Europa faalt, krijgt nog altijd een stempel op het voorhoofd. In de VS is dat even anders. Daar gaat de slinger misschien te hard de andere kant uit. In de VS moet je minstens drie faillissementen achter de rug hebben vooraleer je au sérieux genomen wordt.”

failure-successDe essentie van de bijeenkomst Failing Forward, is dat je vooral lessen moet trekken uit mislukkingen. “We gaan hierbij niet uit van de theorie, maar van de praktijk,” aldus Boers. “Met vooral getuigenissen van grote namen, die komen uitleggen dat succes altijd gepaard gaat met het overwinnen van hindernissen. Er is geen verschil tussen succes en falen. Die twee gaan hand in hand.” En grote namen zullen er zijn: Roland Duchâtelet (Melexis), Jürgen Ingels (Clear2Pay), Kim Clijsters, Peter Leyman (ex-Volvo, ex-Voka), Geert Rottier (HP), Steven Martens (KBVB), Greet De Keyser (ex-VRT), Frank Bekkers (Mobile Vikings). Om er maar een paar te noemen.

Tussen deze keynote-speakers door zijn er nog parallelle sessies rond bepaalde thema’s en met speeddates. In totaal worden er zo’n 300 deelnemers verwacht. Inschrijven kan nog via deze link.