jaap-mobisNiet langer dan een maand geleden werd het nieuwe Europese distributiecentrum van het Koreaanse Mobis Parts in Beringen officieel geopend. Woensdag werd informeel geopperd dat het verdeelcentrum op termijn een bijkomende investering aandurft. Er worden de volgende 5 jaar mogelijk tientallen extra werknemers in dienst genomen.

Mobis Parts verdeelt onderdelen van Hyundai en Kia over de rest van Europa. En dat loopt lekker. Er werken nu 212 mensen in het distributiecentrum, die spoedig versterking mogen verwachten. General Manager Jaap Köhne: “We verwachten dat we de komende jaren nog blijven groeien, omdat de automerken Hyundai en Kia in Europa aan marktaandeel winnen. De verkoop gaat goed en dat zorgt voor een groeiende vraag naar wisselstukken. Hyundai en Kia beloven, zoals bekend, bovendien een erg lange garantie op onderdelen van nieuwe auto’s.”

Dat zal ook zijn gevolgen hebben voor het aantal personeelsleden bij Mobis Parts Europe. “Binnen vijf jaar zullen hier naar verwachting nog heel wat mensen extra aan de slag zijn. Enkele tientallen is een conservatieve raming als de huidige evolutie zich doorzet,” aldus Köhne. Mobis Parts Europe heeft nog 20.000 m² ter beschikking voor uitbreiding.