Mobile Vikings in handen van Medialaan (VTM)

Medialaan, het moederhuis van de televisie- en radiomerken VTM, 2BE, Vitaya, JIM, VTMKZOOM, Q-music en JOE fm, heeft in één klap alle aandelen overgenomen van VikingCo, de vennootschap boven Mobile Vikings. Oprichters Frank Bekkers (CEO) en Koen Desmedt (CFO) verlaten het bedrijf.

Frank Bekkers van Mobile Vikings 346485VikingCo werd opgestart in 2009 en is sindsdien bezig aan een ononderbroken groei. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een volwaardige speler op de Belgische telecommarkt, waarbij de focus ligt op community en innovatie. Zo telt VikingCo vandaag al meer dan 240.000 leden.

Medialaan ziet wel iets in dit businessmodel, en heeft daarom alle aandelen overgenomen. Base stapt uit het kapitaal en ook de mede-oprichters Frank Bekkers en Koen Desmedt zoeken andere oorden op. Hans Similon, die Chief Viking op zijn naamkaartje heeft staan, blijft wel aan boord. Hij zal het schip sturen in de richting van een volwaardige telecom-operator, zoals bijvoorbeeld Proximus en Telenet dat zijn. De mediakanalen en andere troeven van Medialaan zullen in de schaal worden gegooid om nieuwe producten te lanceren, de naambekendheid van VikingCo te vergroten en de zogenaamde Viking Deals (puntenspaarsysteem) een boost te geven.

Dat laatste doet VikingCo samen met CityLife, wat ook de nieuwe uitdaging wordt van Frank Bekkers. Daarnaast zal hij Mobile Vikings in Polen blijven opvolgen (waarin zijn belang groter is dan hier). “De fundamenten van VikingCo zijn stevig en de onderneming is klaar om een nog belangrijkere speler op de markt te worden,” aldus Bekkers. “Ik wens mijn team, VikingCo en Medialaan alle succes toe.”