NOA Trainings uit Houthalen heeft zopas een mobiele installatie in gebruik genomen waarmee mensen getraind kunnen worden in werken op hoogte, valpreventie, hangtrauma en reddingen. “Voor zover wij weten, is dit uniek”, aldus zaakvoerder Ingrid Nys.

De mobiele trainingsmodule bestaat uit een stellingstructuur die compact kan worden getransporteerd en door de instructeur snel kan worden opgebouwd. “Ofwel door de deelnemers zelf wanneer het om een opleiding stellingbouw gaat”, legt Ingrid Nys uit. “Dan maakt het een onderdeel uit van de training. Omdat die mobiel is, kunnen we ermee naar de klanten of naar de werf van een klant. Dat bespaart hen de verplaatsing.”

De infrastructuur stelt NOA Trainings in staat om arbeiders praktijkgericht te trainen, onder meer in werken op hoogte en hangtrauma’s. “Omdat een hangtrauma al na ongeveer 15 minuten dodelijk is, trainen we arbeiders om snel en gericht te kunnen optreden”, aldus nog Ingrid Nys.

De demonstratiedagen in Houthalen (het bedrijf heeft ook een vestiging in Turnhout) werden bijgewoond door ondernemers, preventieadviseurs en opleidingsverantwoordelijken. Dat is ook de doelgroep voor de andere opleidingen die bij NOA Trainings georganiseerd worden.