De Limburgse houtspecialist Mezo-Hout (Bree, Overpelt, Sint-Truiden) heeft in Mol een gloednieuw magazijn en schrijnwerkerij officieel geopend. Het doel van de ondernemersfamilie Evens is om vanuit deze vestiging de poort naar de Antwerpse markt open te beuken.

Mezo-Hout ging van start in 1990. Het eerste magazijn van 1.000 m² in Bree bleek al snel te klein, waarna afdelingen volgden in Overpelt en Sint-Truiden. In 2005 opende het familiebedrijf een nieuwe showroom met kantoren in Bree. Onlangs werd bijkomend geïnvesteerd in een magazijn én schrijnwerkerij in Mol, waar alle houtproducten zelf verzaagd en afgewerkt worden. Er worden onder meer trappen, deuren, ramen, vloeren, isolatie, gevelbekleding en werkbladen uit hout gemaakt. Mezo-Hout is daarnaast ook hoofdverdeler van heel wat A-merken zoals Quick-step, Rockwool, Knauf en Formica-Unilin.

Om de nieuwe vestiging aan zowel het grote publiek (11 maart) als professionele klanten (10 maart) te tonen, houdt de familie Evens volgend weekend een grote opendeurdag in Mol (Zuiderring).