De handelsrechtbank in Antwerpen heeft het faillissement uitgesproken van Reizen Molengalm uit Zandhoven. In september 2017 nam Reizen Meyers (in Kuringen en Diepenbeek) het handelsfonds over, maar zaakvoerder Luc Coremans moest nu toch de boeken neerleggen. Los van de tak die failliet werd verklaard, blijft Reizen Meyers een -overigens succesvol- reisbureau in Zandhoven uitbaten.

Reizen Molengalm bestond bijna 90 jaar. Luc Coremans begon er in 1997 als chauffeur en nam in 2009 de zaak over. Om gezondheidsredenen zocht en vond hij een half jaar geleden een overnemer in Limburg. “We kenden mekaar omdat we allebei TUI-agenten waren”, zegt Yves Meyers van Reizen Meyers. “In september hebben we het handelsfonds en 1 personeelslid overgenomen en ook het kantoor als extra vestiging behouden. Omdat hun groepsreizen een trouw publiek hadden, werd de naam deels voortgezet.” Toch was dat onvoldoende om het deel van de groepsreizen onder de naam Molengalm boven water te houden. Deze vennootschap werd door Luc Coremans op non-actief geplaatst.

Volgens Yves Meyers waren er 15-tal dossiers van klanten die nog op reis moesten vertrekken. “We hebben hen intussen opgebeld en ervoor gezorgd dat ze toch met vakantie kunnen gaan. Hun betalingen werden al doorgestort.” De andere tak van het Zandhovense bedrijf, dat wel onder de naam Reizen Meyers opereert, blijft voortbestaan (andere vennootschap). “Deze afdeling doet het trouwens vrij goed”, aldus Yves Meyers. Voor alle duidelijkheid: de Limburgse vestigingen van Reizen Meyers draaien ook uitstekend en hebben dus verder niets met het faillissement in de Kempen te maken.

P.H.