Pascal Meuris, de ondernemer die begin dit jaar het schoonmaakbedrijf All Top Clean in Peer heeft overgenomen, is erin geslaagd om intussen bijna 100 extra mensen aan te werven. Er werden nieuwe markten aangeboord, én het bedrijf kreeg een nieuwe naam: Kleen.

pascal-meuris“Van bij de start hebben we enorm gewerkt rond personeelsbeleid,” zegt Meuris, die een achtergrond in de HR-sector heeft. “Om mensen aan boord te houden, nieuwe aan te kunnen trekken en absenteïsme te vermijden, werden onze poetsvrouwen centraal gesteld. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen.”

Meuris ging -naast de klassieke schoonmaak- ook nieuwe activiteiten ontwikkelen. “We waren al sterk in de eindschoonmaak van pas opgeleverde gebouwen,” vertelt hij. “Dat hebben we uitgebreid met diensten doorheen het hele bouwproces. Zo gaan we bijvoorbeeld ook puin ruimen, resten isolatie verwijderen, enzovoort. Nu doen we dus de hele opkuis van een bouwwerf. Bovendien zijn we ook actief als glazenwassers en klusjesdienst.”

Door de uitbreiding van het aanbod, was de bedrijfsnaam niet meer representatief. “Daarom zijn we zopas veranderd van All Top Clean naar Kleen,” aldus Pascal Meuris. “We schrijven het als KL33N, waarmee we onderlijnen dat we atypisch zijn in de markt.”

Kleen telt momenteel zo’n 180 medewerkers en zal op 2 jaar de omzet verdubbelen tot zo’n 5 miljoen euro.