Gino en Carlo Hindrikx, gekend van hun familiale meubelzaak aan de Luikersteenweg in Hasselt, hebben zopas aan de andere kant van de stad een tweede zaak geopend. De Auping-beddenwinkel bevat een totaalconcept voor slaapcomfort. “We doen dit helemaal onder de vlag van Auping”, aldus beide broers. “Deze winkel is pas de derde in België waarin het Nederlandse merk volledig inzet op een totaalbeleving.”

De deuren van de Auping-winkel (waar vroeger met Sweet Dreams ook een slaapspecialist gevestigd was) zijn sinds een week open. De zaak heeft een moderne look in een grote, open ruimte. “Op die manier willen we de klant en beleving centraal zetten”, zegt dochter Jolien Hindrikx, die samen met haar neef Ben ook in het bedrijf actief is.

De Auping Plaza in de winkel beschikt over een ‘proefligzone’. “Het belangrijkste om goed te kunnen slapen, is de matras”, weet de familie Hindrikx. “We kijken naar de persoon die voor ons zit en geven individueel advies. In onze proefligzone kan de klant zelf ervaren of dat advies overeenkomt met wat hij of zij wil.”

De tweede zaak is er gekomen door de goede relaties die Meubelen Hindrikx al jaren onderhoudt met Auping. “Het is een goed merk en de klanten zijn tevreden. We staan er dus volledig achter en geloven in de groeikansen.”

Grisar gooit roer om
Voor de volledigheid nog dit: iets verderop aan de Grote Ring van Hasselt, is zopas nog een speciaalzaak in slaapcomfort heropend. Grisar heeft het concept van The Night Store verlaten en gaat nu volledig op eigen kracht verder. Pieter-Jan Grisar kiest voor zijn aanbod voor kwaliteit van eigen bodem, meer bepaald de 100% Belgische matrassen, lattenbodems en boxsprings van Kreamat (Bilzen).

“Grisar Slaapcomfort wil eveneens maximaal inspelen op de individuele slaapbehoefte”, zegt Pieter-Jan Grisar. “We leggen elke potentiële klant uit hoe een matras opgebouwd is en laten de verschillen persoonlijk ervaren. Voor rug- en reumalijders bieden we zelfs medisch slaapadvies aan. Een mooi bed kiezen is niet moeilijk, de kunst is om een goed bed in huis te halen. Net daarom geven we elke klant ook vijf weken slaapgarantie op de matras. Niet tevreden over de hardheid? Dan ruilen we de matras gratis om voor een harder of zachter exemplaar.”