Metaalbewerkingsbedrijf bouwt in Opglabbeek

LCV opglabbeekLCV, een specialist de behandelingstechniek Laser Cladding, opent volgende week de deuren van een gloednieuw bedrijfspand in Opglabbeek. “Deze stap is nodig,” zegt CEO Jan Lambrecht, “want de Laser Cladding-technologie zit in een stroomversnelling.

Laser Cladding is een techniek om materialen zoals roestvrij staal of titanium te behandelen door poeder te verwarmen met een laser en zo een beschermende coating aan te brengen. Op die manier verslijten de onderdelen minder snel.

De techniek kent ook toepassingen in 3D-printing. “Bovendien kunnen we met LCV Fix ook een tweede adem geven aan werkstukken die anders tot schroot zouden herleid worden,” aldus commercieel directeur Tom De Bruyne. “Deze ontwikkeling past heel goed in de nieuwe kijk op produceren, die uitgaat van een duurzaam gebruik van grondstoffen en materialen.”

Het bedrijf is een spin-off van het VITO in Mol, waar het ook tot dusver gehuisvest was. Door de geldelijke inbreng van LRM werd er gezocht naar een nieuwe locatie in Limburg.