Meers Transport Groep uit Lanaken heeft de overname van sectorgenoot Moors-Thijs afgerond. Moors-Thijs, gevestigd in Munsterbilzen, is gespecialiseerd in de aanvoer van grondstoffen voor de steenfabrieken in de buurt. Voor Meers betekent de deal een uitbreiding van omzet, marktaandeel en aanbod.

Meers is gespecialiseerd in bulktransport en wil in dat segment nog groter worden. De overname van Moors-Thijs is dan ook logisch. Bovendien wordt nu ook het aanbod vergroot, aangezien de overnemer tot op heden geen grondwerken uitvoerde. “Het was een unieke kans die we niet konden laten liggen”, zegt zaakvoerder Xavier Meers over de deal. “Vooral omdat beide bedrijven dezelfde visie op kwaliteit delen.” Voormalig zaakvoerder van Moors-Thijs, Jef Moors, blijft ook na de overname actief binnen de groep.

Los van deze aankondiging, is het alle hens aan dek bij Meers. Er wordt momenteel 4 miljoen euro geïnvesteerd in de bouw van een gloednieuwe hal. De groep telt vandaag vestigingen in België, Nederland en Luxemburg en beschikt over een vloot van 80 voertuigen.