Eric Banden uit Hasselt gaat van start met een nieuwe dienstverlening. Het traditierijke familiebedrijf gaat actief de banden van bedrijven verzorgen, zodat er belangrijke besparingen kunnen gerealiseerd worden en het personeel veiliger de weg wordt opgestuurd.

“Uit onderzoek door het BIVV blijkt dat 1 op de 3 bestuurders de banden niet zelf controleert, bijna 2 op 3 de profieldiepte niet checkt en de helft de optimale bandenspanning niet kent”, zegt Koen Lambrechts, medezaakvoerder van Eric Banden. “Zeker bij de bedrijfsvoertuigen, die geen eigendom zijn van de gebruikers, worden de banden te weinig gecontroleerd. Nochtans zijn dat de enige onderdelen van de wagen die het wegdek raken, en dus onontbeerlijk zijn voor een veilige rit. We gaan nu intensief deze bedrijfsvoertuigen controleren, onderhouden en opvolgen, wat leidt tot een lager brandstofverbruik, een langere levensduur van de banden en minder tijdverlies door een lekke band of depannages. Bovendien gaat ook de veiligheid er sterk op vooruit.”

Gratis scan

Eric Banden wil trouwens niet alleen de bedrijven sensibiliseren, maar ook het grote publiek. “We zitten midden in de wisselperiode tussen winter- en zomerbanden, wat het tijdstip voor een grondige controle ideaal maakt voor iedere autobezitter”, aldus nog Koen Lambrechts. “Als kick-off van een campagne hieromtrent, zijn we als enige in Limburg door Bridgestone geselecteerd om voor hun Driveguard Roadshow. Het gaat om nieuw type band, die uitgerust is met sensoren om de bandendruk in de gaten te houden. Je kan er bij pech nog zo’n 80 km mee rijden aan 80 km/u. Op 20 mei kan iedereen bij ons -in ware pitstopstijl- er zijn bandenprofiel en –druk gratis laten scannen en meten. Elke bestuurder ontvangt een gedetailleerd rapport”, besluit Koen Lambrechts.