Gijbels Construct, de tak die binnen de Gijbels Group uit Opglabbeek de bouwactiviteiten groepeert, krijgt met Dave Beuten een nieuwe CEO. Mathi Gijbels kiest ervoor om zich te focussen op de projectontwikkeling binnen de groep, aangezien de totaliteit niet meer voor één CEO te behappen valt.

Gijbels Group, destijds opgericht door Mathieu Gijbels, bestaat uit twee grote divisies. Enerzijds is er Gijbels Construct, waartoe de bedrijven Mathieu Gijbels nv, Gijmacon en Gijmacon Aluminium behoren. Anderzijds is er de projectontwikkeling, met bedrijven als Futurn, DwnTwn en Life.nl. Het is op die laatste tak dat huidig CEO en vertegenwoordiger van de tweede generatie, Mathi Gijbels, zich voortaan gaat toeleggen. De bouwactiviteiten van Gijbels Construct vertrouwt hij toe aan Dave Beuten, die tot dusver operationeel directeur (COO) van het bedrijf was.

“De afgelopen twee jaar zijn onze activiteiten in de vastgoedsector erg toegenomen en
geïnternationaliseerd”, aldus Mathi Gijbels. “De verdere uitbouw hiervan eist vandaag zoveel aandacht op dat ik onmogelijk de beide functies kan combineren. Daarom kies ik ervoor om mij voltijds te concentreren op de vastgoedprojecten van Gijbels Group in België, Nederland, Zuid-Afrika en Polen.”

Vertrouwen
Met Dave Beuten wordt een intern vertrouwenspersoon aangesteld als CEO van Gijbels
Construct. “De leiding van het bedrijf is in handen van een erg sterk directieteam”, verzekert Mathi Gijbels. “De aannemerij is een fijne, maar ook veeleisende activiteit die nood heeft aan een leiding die met kennis van de materie en van de markt, snel en juist kan beslissen. Ik heb de laatste jaren nauw met Dave samengewerkt en heb er alle vertrouwen in dat hij en zijn directieteam vanuit hun ervaring, kennis en complementariteit in staat zullen zijn om ons bedrijf zich verder te laten ontwikkelen. Ik blijf als
bestuurder en als hoofdaandeelhouder uiteraard beschikbaar om raad en advies te geven. En zal vanuit Gijbels Group ook alles doen om de activiteiten van Mathieu Gijbels verder te ondersteunen.”

Beuten is er klaar voor: “Ik ben dankbaar voor het vertrouwen en ga de uitdaging graag aan om samen met mijn collega’s in het directiecomité en alle medewerkers te timmeren aan de verdere uitbouw en groei van Mathieu Gijbels en de productieafdelingen. Om de bouwzorgen van onze klanten over te nemen vanuit Opglabbeek, Ellikom, Gent en Nijvel.”