Hoorde u een luide knal ter hoogte van de Philipsbrug? Dan is het zeker een champagnefles die werd ontkurkt in de kantoren van UgenTec op de Corda Campus… Het bedrijf van Wouter Uten en Tom Martens heeft een groot contract gesloten met de Duitse gigant R-Biopharm. De software voor de klinische testen die R-Biopharm verdeelt, zal weldra vanuit Limburg worden geleverd en samen met de Duitsers verder ontwikkeld worden.

In de eerste plaats is R-Biopharm tevreden met de deal. “Dit nieuwe project zal onze klanten helpen om hun efficiëntie te verhogen bij het afnemen van klinische tests”, zegt Dr. Frank Apostel, Vice President van het Duitse bedrijf. “Door de samenwerking met UgenTec kunnen ze tijd besparen en een hogere resultaatszekerheid garanderen.”

En ook bij UgenTec zelf staan ze te kwispelen: “We kijken enorm uit om zaken te doen met een gerenommeerde leverancier van diagnostische testen zoals R-Biopharm”, geeft Wouter Uten toe. “De waarde van hun diagnostische testen zal sterk stijgen. We zijn dan ook blij dat onze ervaring in automatisering hiertoe kan bijdragen.”