De oud-studenten van de gerenommeerde Vlerick Business School hebben voor de 17e keer een award uitgereikt aan een verdienstelijke collega-alumnus. Dit jaar ging de prijs naar de Limburgse Marleen Vaesen, CEO van de beursgenoteerde groente- en fruitverwerker Greenyard, waartoe onder meer Noliko in Bree behoort.

De jury zegt dat Marleen Vaesen (°1959) de award verdient omdat “zij als bedrijfsleider haar onderneming op duurzame wijze naar de top loodste in de sector van verse en bereide groenten en fruit.”

De andere genomineerden waren niet van de minsten: Gaëtan Hannecart (Matexi), Dieter Penninckx (FNG Group) en Conny Vandendriessche (House of HR/Stella P).

In De Tijd reageert Marleen Vaesen verheugd op de erkenning. “Ik heb vroeger de marketingprijs gewonnen, maar dit is mijn eerste erkenning als manager. Ik zie deze award niet alleen als een persoonlijke erkenning, maar ook als een erkenning dat ons bedrijf goed bezig is.” In haar dankwoord vernoemde Marleen Vaesen haar team, haar echtgenoot en ondernemer Hein Deprez, de eigenaar van Greenyard.

Vorig jaar ging de Vlerick Award naar Françoise Chombar, de CEO van halfgeleiderproducent Melexis. Het jaar daarvoor naar Alain Bernard, topman van baggeraar DEME, aan het feest.