Met 3 zijn ze nog: de finalisten voor de prestigieuze Womed Award, een nationale verkiezing van de beste vrouwelijke ondernemer. Daarbij maar liefst 2 Limburgse dames: Alexandra Limage van Sprint Transport uit Houthalen-Helchteren en Marina Doggen, oprichter en CEO van het snelgroeiende Gutami Solar in Beringen.

De jaarlijkse Womed Award wordt georganiseerd door Unizo en Markant met de bedoeling om vrouwen aan te moedigen voor de opstart van een eigen zaak. Via de wedstrijd komen inspirerende voorbeelden aan bod die andere dames kunnen helpen om de stap te wagen.

Na zeer grondige selecties in alle provincies, is de kandidatenlijst geslonken tot 3 kanshebbers: Marjola Maes van Degels Metal uit Ieper, Alexandra Limage van Sprint Transport uit Houthalen-Helchteren en Marina Doggen van Gutami Solar uit Beringen. Limburg is dus goed vertegenwoordigd in de eindstrijd!

– Alexandra Limage runt Sprint Transport in de industriezone Centrum Zuid in Houthalen-Helchteren. Het is een koerierdienst voor alle soorten goederen, inclusief ADR. Alexandra wist Sprint Transport uit te bouwen tot een solide onderneming in een niet zo evidente sector. Er werken (vol- en deeltijds) zo’n 30 mensen.

– Nog net iets beter gekend in het Limburgse (en zelfs internationale) zakenleven, is Marina Doggen van Gutami Solar, de groothandel in zonnepanelen met hoofdkantoor in Beringen en een vestiging in Mont-Saint-Guibert. Marina startte zelf het bedrijf zo’n 3 jaar geleden. Intussen haalt Gutami Solar een omzet van 20 miljoen met 100 medewerkers (incl. onderaanneming). Voor 2018 wordt gemikt op 26 miljoen en 125 collega’s.

Er is uit elke provincie ook een beloftevolle vrouwelijke ondernemer geselecteerd. Eén van hen zal de opvolgster worden van Eef Coolen (Bolster Tuinen), die vorig jaar met deze hoofdprijs aan de haal ging. De Limburgse laureate is Esther Vandenbroeck van Grand Events, een eventbureau uit Hasselt.

De winnares van zowel de Womed Award als van de belofte wordt bekendgemaakt op 7 maart in het auditorium van KBC in Brussel. Wil je de Limburgse kandidaten steunen met een publieksstem? Surf dan zeker even naar deze website.