Mariën Meesterbakkers, het Kempense bedrijf dat vorig jaar nog de Limburgse bakkerijketen Wertelaers overnam, lijft nu ook Bakkerij Snoks uit Houthalen-Helchteren in. Voor Mariën is de tiende vestiging in het 60-jarig bestaan.

Ludo Snoks (61) gaat na 33 jaar met pensioen, al blijft hij wel nog een tijdje de bediening van de winkel uitvoeren. Hij was al die jaren een begrip in Midden-Limburg, met naast de hoofdvestiging in Houthalen-Helchteren, nadien ook een winkel in Hasselt. Ludo Snoks was tevens erg actief in het lokale ondernemersmilieu.

Sinds enkele maanden verkocht Snoks al de producten van Mariën. Hij vond niet meer het geschikte personeel om nacht- en weekendwerk in de bakkerij te doen, en besloot daarom tot een verkoop van de zaak. De overname is nu gefinaliseerd met een totale vernieuwing van het verkooppunt in Houthalen-Helchteren. Er zullen 2 formules worden aangeboden: bediening door het vertrouwde personeel en zelfbediening van verse bakkerijproducten.

Mariën Meesterbakkers heeft vandaag vestigingen in Hasselt (4), Lommel, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg, Mol, Dessel en Geel.