Mark Decat
In 2009 nam Luk Lowette na 32 jaar afscheid van het bedrijf en kwam Essec in handen van de vier managers: Luc Achten, Johan Deroy, Peter Jans en Mark Decat.

Luc Achten leidt commercieel de 13 Essec winkels en de business-to-businessactiviteiten (CBU en EBU); Johan Deroy buigt zich over de fincanciële en logistieke diensten; Peter Jans focust zich op onderzoek & ontwikkeling en de technische dienst en Mark Decat houdt zich bezig met de zorgsector en de export (HBU). In oktober 2010 werd Essec verkozen tot ‘KMO-laureaat Limburg 2010’, een prijs die uitgereikt werd door Unizo.

Marc Decat van Essec bij PHL Manager at breakfast

‘De Telecompleetste’

Essec gaat er prat op om het breedste aanbod te hebben in haar vakgebied. De groep heeft drie soorten activiteiten: gericht naar de consument, naar bedrijven en naar de zorgsector. “Veel bedrijfsleiders en –eigenaars werken zich elke dag uit de naad om hun bedrijf de groeikansen te geven die het verdient.” verklaart Mark Decat van essec

Veel kleine en middelgrote ondernemingen gaan ervan uit dat grote innovaties zoals bijvoorbeeld productvernieuwingen of –introducties weggelegd zijn voor grote bedrijven. Onterecht. Essec gaat er prat op dat eender welke organisatie minstens één innovatief idee kan hebben dat tot een enorm succes kan leiden, je moet er gewoon eens goed over durven nadenken. ‘Durven ondernemen’ is de boodschap en daarin is ESSEC een toonaangevend voorbeeld.

Manager@Breakfast

Het departement Business van de Provinciale Hogeschool Limburg wil actief inzetten op het stimuleren en beleven van ondernemerschap.
“We investeren hard in een leeromgeving waarbinnen aantrekkelijk, uitdagend en inspirerend businessonderwijs wordt aangeboden. Ons doel is de student niet alleen theorie bij te brengen maar daarbij ook een actieve koppeling te maken met de bedrijfswereld. Het is daarbij van groot belang dat studenten en (KMO)bedrijfsleiders elkaar veelvuldig kunnen ontmoeten”, aldus Jean-Pierre Segers, departementshoofd.
De ontbijtsessies “Manager@Breakfast” passen wonderwel in deze strategie. De studenten maken hierdoor kennis met verschillende facetten van het ondernemerschap via getuigenissen van doorwinterde en succesvolle bedrijfsleiders. Zij komen vertellen over hun managementvisie, de valkuilen, de successen en de tegenslagen.
Rolmodellen spreken in die zin tot de verbeelding en kunnen inspirerend zijn, niet alleen voor de huidige generatie businessstudenten, maar ook voor collega-bedrijfsleiders of managers.

De bedrijfsleiders kunnen tijdens deze ochtendsessies hun collega-netwerk uitbreiden en inspiratie opdoen vanuit het werkveld.