Geboren Genkenaar Marc Croonen is de nieuwe HR-manager voor de Delhaize Group. Dat is zopas bevestigd bij Delhaize. De Limburger komt over van de Amerikaanse papier- en verpakkingsreus International Paper.

marc croonenMarc Croonen (53) studeerde in 1986 af aan de KU Leuven als licentiaat arbeids- en organisatiepsychologie. Hij bleef er meteen plakken als assistent van de personeelsdirecteur van het toenmalige Artois. De carrière die volgde liep over VW Brussel, Interbrew, AB InBev, Dexia en de Amerikaanse multinational International Paper. Bij deze laatste groep was hij HR-verantwoordelijke voor 30.000 medewerkers in Europa, Rusland het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

Vanaf 1 mei gaat hij als HR-manager aan de slag voor Delhaize Group. Hij vervangt er Nicolas Hollanders, die ontslag heeft genomen. Delhaize Group is actief in de voedingsdistributie in negen landen op drie continenten. In totaal werken er 160.000 mensen in ruim 3.500 winkels in de groep. Vorig jaar haalde de groep een omzet van 21,1 miljard euro.