Het is niet allemaal kommer en kwel in de Limburgse horeca. Francien en René de Jong van het gekende restaurant Fleurie in Peer hebben net ingrijpende verbouwingen achter de rug. De zaak bleef 5 weken gesloten om een totale make-over door te voeren, dit in samenwerking met Deco 2000 en Metamorfose uit Peer.

“Er zijn dus ook ondernemers in de horeca die het wel nog zien zitten”, zegt René de Jong. “Dat is eens leuk nieuws tussen al die falingen…” Dat Fleurie zodanig kon investeren, heeft twee voorname oorzaken. “De klanten zijn tevreden, waardoor de bezetting heel goed is”, aldus de chef-kok. “Dat we al twee jaar de beste score kregen tijdens de Restaurantweek, heeft daarbij een rol gespeeld.” Ten tweede heeft Fleurie de kosten laag kunnen houden. “We hebben nog altijd geen vast personeel. Onze zoon Casper, die zijn opleiding in Koksijde achter de rug heeft, werkt mee in het weekeinde.”

Intussen is Fleurie opnieuw open. “We zijn klaar om de lat opnieuw een streepje hoger te leggen”, besluit de Jong.