Gutami Solar uit Beringen is sinds 1 september partner van ‘Made in Limburg’ geworden. Deze groothandel in zonnepanelen behoort tot de Berrentec-groep van Marina Doggen.

Groepsaankopen maken groothandel Gutami Solar groot

Tweeënhalf jaar geleden ging Marina Doggen een samenwerking aan met Gutami Nederland voor de eerste grote zonnepanelengroepsaankoop in België. 1 000 huizen in de provincie Antwerpen moesten voorzien worden van zonnepanelen.

Die samenwerking viel bijzonder goed mee. Gutami bracht zijn in Nederland gevestigde groothandel over naar Beringen waar Marina Doggen over voldoende opslagruimte en burelen beschikte om van daaruit voortaan Gutami aan te sturen. Intussen heeft Gutami acht van de negen aanbestedingen voor zonnepanelen in Vlaanderen binnengehaald.

Toekomstambitie ligt bij de bedrijfsmarkt

De groothandel verder uitbouwen in Vlaanderen en ook de toonaangevende referentie op de Waalse markt worden, zijn de ambities van Gutami.
Marina Doggen, managing partner: “Gutami wil in de toekomst vooral focussen op de industriële installaties van zonnepanelen, opslag van energie en nieuwe toepassingen van hernieuwbare energie zoals industriële ledverlichting en heel specifieke, nichegerichte projecten.”

Architecten gaan standaard bekijken welke kostenoptimalisaties met groene-energievoorzieningen kunnen gerealiseerd worden. Bovendien is het maatschappelijk niet langer verantwoord om fossiele brandstoffen en elektriciteit in grote getalen te verbruiken zonder na te denken over milieuvriendelijke oplossingen.

De industriële markt, voornamelijk de grotere bedrijven, maar ook gemeenten en parastatale instellingen zijn bij uitstek de doelgroep van Gutami.
Berrentec, dat geleid wordt door de dochter van Marina Doggen, houdt zich bezig met totaalprojecten voor de particuliere markt.

Groeipotentie

“Als groothandel voor de industriële markt en leverancier van overheidsgestuurde groepsaankopen, moeten we alle zeilen bijzetten om aan de enorme vraag te voldoen. Dat manifesteert zich ook in het personeelsbeleid. Om die volgende fase in ons groeiproces te realiseren, zullen we eind 2017 25 vaste medewerkers op de payroll hebben staan en werken met een 70-tal onderaannemers”, zegt Marina Doggen.
Gutami zal het jaar afsluiten met een omzet tussen de 18 en 20 miljoen euro.