Via dochteronderneming Urbicoon gaat Group Machiels 20 miljoen euro investeren in een gloednieuw woon- en kantoorcomplex in de Brusselse Leopoldwijk. Het gaat om een reconversieproject, waarbij een oud kantoorgebouw wordt omgetoverd tot 76 appartementen, commerciële ruimte en nieuwe kantoren.

Urbicoon wordt geleid door Limburgers Herman Vluymans en Wim Smeets, die samen met Louis Machiels de Managing & Founding Partners van het dochterbedrijf zijn. De projectontwikkelaar is vooral actief in de bouw, verkoop en verhuur van appartementen en kantoren in het Brusselse, maar heeft ook al rusthuizen en assistentiewoningen gebouwd.

De nieuwe residentie van 7.100 m2 zal Park Avenue heten en situeert zich tussen de Beliard- en de Wetstraat, in het midden van de Europese wijk. De vraag naar moderne accommodatie neemt er sterk toe. “Er wordt verwacht dat de Brusselse bevolking de komende jaren met 350.000 mensen zal toenemen”, aldus Louis Machiels. “Omdat er onvoldoende open ruimte is voor deze toevloed, is de herbestemming van oude gebouwen de enige optie.” Eén van de blikvangers in het nieuwe project is de Bringme-box, een vernuftig systeem van ondernemer Jo Vandeberg, waarmee iedere bewoner op een veilige manier pakjes kan laten leveren zonder thuis te moeten zijn.