Het Maasmechelse bedrijf LUC (Limburgse Urethane Castings) investeert op dit moment 5 miljoen dollar (of zo’n 4,4 miljoen euro) in een nieuwe productievestiging in de VS. Het familiebedrijf wil zo dichter bij zijn Amerikaanse klanten zitten, vooral actief in de olie-industrie.

Met het echtpaar Suzanne Winkens en Charles Krutzen staat de tweede generatie aan het roer bij LUC. De hoofdactiviteit is het bekleden van walsen, wielen en rollen met urethaan, en dit in honderd verschillende samenstellingen. Klanten zijn de grote jongens uit de staalindustrie, mijnbouw en andere zware industrieën, zoals machinebouw, de transportsector en de voedingsnijverheid. Ook de wielen van voertuigen voor rollercoasters, een echte nichemarkt, worden door LUC behandeld.

group_luc_TP_002Bij het bedrijf in Maasmechelen werken nu 35 mensen. Er zijn bijkomende productievestigingen in Hongarije en Groot-Brittannië, en een servicecenter in Duitsland, samen goed voor 110 jobs en een omzet van 13,5 miljoen euro. Daar komt nu dus de vestiging in Texas bij. LUC investeert er 5 miljoen dollar en mikt er op een tewerkstelling van 20 mensen. “Texas is wat ons betreft een groeimarkt,” aldus Suzanne Winkens. “Door de afstand zien we ons verplicht om ter plekke te gaan produceren. En ja, we lonken ook naar de pretparken en rollercoasters van Disney in de VS.”

Daarmee is de kous niet af. LUC Group denkt alvast aan een tweede vestiging in de VS, nog eentje in Polen en bestudeert ook de mogelijkheden in Brazilië of Chili.