Bovema International, een bedrijf uit Olen dat gespecialiseerd is in klimaattechniek en zonne-energie, is vanaf nu helemaal in Belgische handen. Zeg maar Limburgse handen, want Maasmechelaar Renaat Penders heeft de aandelen overgenomen van zijn Nederlandse vennoot Michel van der Linden, en wordt nu de enige eigenaar.

renaat pendersVan oorsprong was Bovema een Nederlands bedrijf, dat begin jaren ’90 een vestiging opende in België. Dit filiaal bood klimaatoplossingen aan met producten uit Nederland. Renaat Penders werd aangetrokken als salesmanager en maakt met zijn collega Michel van der Linden, een succes van de Belgische vestiging. Eind jaren ’90 deden Renaat Penders en Michel van der Linden een MBO en gingen als zelfstandigen verder. Maar nu heeft Renaat Penders dus alle aandelen in handen, aangezien zijn vennoot ‘van het leven wil gaan genieten’.

Renaat Penders werkte voor zijn job bij Bovema als technisch tekenaar, salesaccount en salesmanager bij Interelectra Hasselt, P&V Elektrotechniek en Wanson.