Ruim een maand nadat elektriciteitscentrale van Langerlo failliet werd verklaard, heeft nagenoeg de helft van de 100 werknemers ander werk of tenminste uitzicht op ander werk. Dat blijkt uit cijfers van de tewerkstellingscel. De grootste groep is of kan aan de slag in de energiesector.

Toen duidelijk werd dat de Estse groep Granuul Invest de centrale van Langerlo niet tijdig kon ombouwen naar de verbranding van houtpellets, en bijgevolg de miljarden aan subsidies zouden wegvallen, trokken de investeerders zich terug en werd de centrale eind april failliet verklaard.

Daarbij verloren zo’n 100 mensen hun job. Uit recente cijfers van de tewerkstellingscel blijkt nu dat zeker 45 werknemers al (helemaal of bijna) een nieuwe job hebben gevonden. Een aantal kunnen terecht in de kerncentrale van Doel, enkele kunnen op de bestaande site blijven om toezicht te houden, en de rest kan aan de slag bij bedrijven in de buurt.

Inmiddels blijkt ook dat er nog steeds interesse is in een mogelijke overname van de centrale. En wel in 3 scenario’s: een project zoals dat tot dusver gepland was (ombouw naar biomassa), de overname van de twee gasturbines en de volledige ontmanteling van de centrale.