Lut Wyers, CEO van het Hasseltse event- en communicatiebureau Cocomo, heeft een boek geschreven. ‘Naar een nieuwe mindset’ is een verzameling van ideeën, voorbeelden en tips die ondernemers kunnen gebruiken om zich los te rukken van vastgeroeste denkpatronen. “In dit boek wil ik concrete handvatten aanreiken aan ondernemers en leidinggevenden,” zegt Lut Wyers. “De wereld rondom ons verandert in een waanzinnig tempo. Dat zorgt voor onzekerheid. De vraag is hoe we daar best op kunnen reageren.”

Lut weyers nieuwe mindsetEen groot deel van het antwoord vond ze tijdens haar ontmoeting met de Amerikaanse professor psychologie Carole Dweck van Stanford University in San Francisco. Die onderscheidt twee soorten mindset: fixed en growth. “Fixed mindset verwijst naar de vastgeroeste denkpatronen, die ervoor zorgen dat we niet houden van verandering. Growth mindset staat voor een flexibele geest, die meteen naar oplossingen en opportuniteiten in die verandering speurt,” legt Lut Wyers uit.

De CEO van Cocomo heeft gekozen voor korte teksten met illustraties. Ze maakt daarbij een concrete vertaalslag naar het ondernemerschap en leiderschap, door gebruik te maken van voorbeelden, inzichten en ideeën die iedere leider kan gebruiken.

Het boek is uitgegeven bij Neno (www.uitgevrijneno.be) en verkrijgbaar in Standaard Boekhandel voor de prijs van 17,95 euro.