De Limburgse juweelontwerpster Iris Mondelaers is door een internationale jury geselecteerd om haar sieraden tentoon te stellen tijdens de Milan Fashion Week 2018. “Het gaat om één van de meest prestigieuze exposities van eigentijdse juwelen ter wereld”, vertelt ze.

Het Palazzo dei Giureconsulti is de thuishaven van Artistar 2018, een tentoonstelling van unieke juwelen, die plaatsvindt op het moment dat de ogen van de internationale modewereld op Milaan zijn gericht. Iris Mondelaers, ondertussen meer dan 20 jaar in het vak, werd geselecteerd door een vakjury om deel te nemen aan deze prestigieuze expo. Ontwerpers uit meer dan 30 landen hadden zich aangemeld, maar slechts enkelen waren uitverkoren.

Van Iris Mondelaers zijn er maar liefst 6 ontwerpen die in Milaan te zien zijn. “Wat ik doe kan je moeilijk klassiek noemen”, zegt ze. “De ene keer een tikje frivool, de andere keer strak, nu eens fragiel en fijn, dan weer ruw en robuust… Ik hou het schijnbaar eenvoudig en probeer er toch veel persoonlijkheid aan te koppelen.”

Een aanpak die de vakjury duidelijk wist te bekoren. Voor de Lummense kan deze erkenning een internationale doorbraak betekenen.