Eduard_RuttenOndernemer Luc Thijs uit Dilsen-Stokkem heeft na twee jaar onderhandelen zijn bedrijf Metes en de Servische dochteronderneming Metech verkocht aan de managers Eduard Rutten (foto), Rik Jans en Geert Raymakers. Daarmee is de opvolging verzekerd en de continuïteit voor medewerkers en klanten een feit.

Beide ondernemingen stellen samen 285 mensen tewerk, waarvan 200 in Servië. Het triumviraat heeft de ambitie om tegen 2015 zo’n 30 miljoen euro omzet te draaien en 500 mensen in dienst te hebben, waarbij de buitenlandse vestiging de motor moet zijn om meer business naar Limburg te halen. Vooral omdat de loonkost ginds 10 keer lager ligt, worden de arbeidsintensieve taken door Metech uitgevoerd.

Luc Thijs kocht Metes in 1999 van Siemens. Er worden vooral metalen machine-onderdelen en kasten gemaakt. Steeds meer schuift het bedrijf op naar de fabricage van volledige machines. Luc Thijs is tevreden met de oplossing. “Ik kan me nu focussen op de groep Alro met zijn vijf vestigingen, en andere activiteiten zoals het kmo-terrein IQ Park, waar we letterlijk ruimte geven aan jonge ondernemers,” aldus Thijs.

(Het hele interview kan u lezen in Het Belang van Limburg).