De Limburgse ondernemer Luc Switten, die carrière maakte bij IPTE en Connect Group, laat opnieuw van zich spreken. Hij heeft in opdracht van Italianen het Belgisch-Roemeense bedrijf GDM Electronics overgenomen en wordt er zelf de Managing Director en CEO van.

Na zijn vertrek bij Connect Group heeft Switten het even kalmer aan gedaan. Vervolgens pikte hij de draad op in de sector die hij goed kent, met name die van elektronische printpanelen en toebehoren. Aanvankelijk werd hij door het Italiaanse Elemaster (een multinational van 300 miljoen omzet) geëngageerd om hun internationale expansie in goede banen te leiden. Daarbij stootte Switten op enkele interessante overnameprooien. Uiteindelijk werd geopteerd om GDM Electronics in te lijven. Dat bedrijf heeft de hoofdzetel in Herentals, waar 15 mensen werken. Er is echter ook een productie-eenheid in Roemenië, waar zo’n 180 mensen instaan voor de productie van elektronische printpanelen, bekabeling en andere elektronische producten.

Ruwe diamant
Luc Switten wordt zelf Managing Director en CEO van GDM Electronics, dat voortaan ook als Elemaster door het leven zal gaan. Hij heeft er zin in: “We waren op zoek naar een goede partij in Oost-Europa en aangezien ik goede relaties in Roemenië heb, zijn we vooral in dat land gaan kijken. We hebben 4 bedrijven van naderbij bekeken en uiteindelijk GDM Electronics overgenomen. Het is een mooi bedrijf, a rough diamond that needs to be polished.”