Zonhovenaar Luc Switten heeft een minnelijke schikking aanvaard waardoor hij een boete van 30.000 euro moet betalen. Het is een straf omdat hij aandelen zou verkocht hebben met voorkennis.

De feiten dateren van april 2015, toen Luc Switten opstapte als CEO van het beursgenoteerde Connect Group in Kampenhout. Enkele dagen voordien had hij aan BNP Paribas Fortis de opdracht gegeven om zijn hele aandelenpakket in Connect Group, goed voor 426.369 aandelen, te verkopen. Daarvan geraakten er voor het officiële ontslag, welgeteld 26.370 van de hand, goed voor een waarde van 39.052,39 euro. “Handel met voorkennis”, zo stelt de financiële toezichthouder FSMA. “Switten wist dat hij ging opstappen en had dus zelf geen aandelen mogen verkopen. Hij had bovendien verzuimd om ons op de hoogte te brengen van de transacties”, aldus de FSMA.

Switten erkent de fout en zal de boete betalen. Het was trouwens een maat voor niets, want het aandeel reageerde nauwelijks toen Switten destijds zijn ontslag aankondigde.