Luc Bellings en zijn vrouw stoppen met hun tweesterrenrestaurant in Hasselt. Ze broeden op iets kleiner en rustiger.

Het was een investeerder die hem deed nadenken over zijn toekomst. “Toen een investeerder me belde of ik mijn pand niet wilde verkopen, heb ik daar een tijdje over moeten nadenken. Ik voel aan mijn lichaam dat het tijd is om mezelf wat meer levenskwaliteit te gunnen”, zegt de sterrenchef op hbvl.be. Ondertussen heeft Bellings een koper gevonden voor het pand in Hasselt waar al die jaren zijn restaurant was gevestigd.

Hij wil in Hasselt blijven en met evenveel gedrevenheid en passie aan iets nieuws werken. Een nieuwe, kleinere zaak wordt dat. “Pijnstillers slikken om mezelf te blijven afbeulen aan die stoof: nooit meer”, zegt hij.

Financieel is het ook geen stap achteruit, aldus de chef. “Met twee man personeel en twintig borden in één dag hou ik evenveel over als een grote sterrenzaak te laten bollen met twaalf man in dienst. Dan begin je weleens na te denken”, zegt Bellings.