Investeringsmaatschappij LRM heeft op een maand tijd 2 opmerkelijke transacties gedaan bij Connect Group, het assemblagebedrijf voor computer- en kabelcomponenten. Vorige maand was LRM nog verkoper van een aanzienlijk aandelenpakket. Via IPTE Factory Automation wist sterke man Huub Baren 600.000 aandelen los te weken bij LRM, zowat 6 procent van het totaal. Baren betaalde er 0,70 euro per aandeel voor, in totaal dus 420.000 euro. “Een financieel interessante opportuniteit,” aldus LRM. “Een gedeeltelijke exit na een goed bod.”

connectgroupEnkele weken later stond Baren opnieuw aan de deur. Of LRM niet wou meedoen aan de kapitaalverhoging om Connect Group uit de vieze papieren te halen? Geen probleem: de portefeuille werd zopas opnieuw opengetrokken en LRM kocht voor 600.000 euro een nieuw pakket van 2 miljoen aandelen Connect in. Prijs: 0,30 euro per stuk. “Een beslissing om de kapitaalverhoging te laten lukken en de continuïteit van het bedrijf te verzekeren,” aldus LRM nu.

Een goede daad waarmee LRM nu dus opnieuw de greep op Connect Group verstevigt. Ook de West-Vlaamse groep QuaeroQ (Matexi) deed mee om de financiële basis van het Kampenhoutse bedrijf met 1.600 werknemers aan te dikken.