Ticto, producent van slimme beveiligingssystemen, heeft 1,7 miljoen euro ingezameld bij bestaande aandeelhouders, waaronder LRM, ondernemer Peter Hinssen en EOS Invest. CEO Maarten Vandenbroucke (die nog gastspreker was op onze Made in Limburg Live) zal de centen gebruiken om de Ticto-producten wereldwijd in de markt te zetten.

Ticto is een start-up die vestigingen heeft in onder meer Hasselt (Corda INCubator) en San Franciso. LRM had al een achtergestelde lening verstrekt en Stijn Bijnens afgevaardigd als bestuurder in Ticto. Daar komt nu dus een kapitaalverhoging bij. Ticto maakt badges die een bepaalde kleur krijgen als de persoon die ze draagt, bevoegd is om de betreffende ruimte te betreden. Als er een andere kleur flikkert, ziet de security direct dat de persoon geen toegang tot de ruimte mag hebben. Onder meer op de uitreiking van de Oscars werd het systeem van Ticto gebruikt.

Met de extra cash moet het product nu verder internationaal uitgerold worden. Er is immers veel vraag naar alternatieven voor de statische toegangscontroles die nu nog overal gebruikt worden en niet waterdicht blijken te zijn. Onder meer banken en andere ‘high risk’ sectoren, zoals de farmaceutische industrie, hebben interesse in de oplossing van Ticto. LRM schuift alvast mee, in de hoop dat straks de bal elders in de wereld aan de rollen gaat.