Investeringsmaatschappij LRM heeft in Tessenderlo een lap grond van 33 hectare opgelapt tot nieuwe bedrijvenzone. Grondwerker Baldewijns werd ingehuurd om de zone, overgekocht van Tessenderlo Chemie, te nivelleren en er wegen in te trekken. Daardoor kunnen er nu percelen op maat worden verkocht aan 6 grote (14.000-21.000 m2) en 16 kleinere ondernemingen (5.000 tot 10.000 m2).

schoonhees tessenderlo“We hebben al heel wat industrie in Tessenderlo, die ons veel welvaart heeft gebracht,” aldus burgemeester Fons Verwimp. “We investeren nog voortdurend in de aanleg van nieuwe terreinen, zoals Ravenshout en ENA Genebos. Dat we nu in het nieuwe gebied, Tessenderlo Schoonhees, ook locaties op maat voorhanden hebben, is een ‘missing link’ in ons aanbod.”

LRM mocht de pluimen op de hoed steken. “Onze missie is ruimte creëren voor bedrijven,” aldus CEO Stijn Bijnens. “Dat doen we niet alleen met risicokapitaal, maar ook letterlijk door infrastructuur aan te bieden. We maken daarbij gebruik van terreinen die vroeger door multinationals als ‘strategische reserve’ werden bewaard, maar nu door de veranderde economische situatie geen direct nut meer hebben voor hen. Vandaar dat wij er toch iets mee willen doen. Net zoals in Sint-Truiden, waar we op Schuurhovenveld een nieuwe bedrijvenzone gecreeëerd hebben, denken we ook hier snel tot een concrete invulling te komen.”

Jos Dessers, voorzitter van de lokale ondernemersclub, was blij dat Sinterklaas dit jaar vroeg in Tessenderlo is gepasseerd. “Een mooi cadeau, zo’n extra bedrijventerrein,” zegt hij. “Dank aan LRM en aan het gemeentebestuur, dat concreet actie onderneemt als we een behoefte signaleren.”

Wie een perceel wil kopen op Schoonhees, moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Uitgesloten zijn bedrijven uit de logistiek en transport, conciërgiewoningen, kleinhandel, toonzalen voor particulieren, op opslag in open lucht.