Gereedschapsproducent Ridgid heeft donderdag meer uitleg gegeven over de bouwwerken en de verhuizing naar een nieuwe locatie in Sint-Truiden. De Amerikaanse onderneming zal 60 medewerkers onderbrengen in een nieuw hoofdkwartier en distributiecentrum voor de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika). LRM financiert de bouwwerken (een investering van 7,5 miljoen euro) via een systeem van onroerende leasing.

foto Marc Vandevelde liggend 2“De werken zijn heel recent gestart,” zegt Marc Vandevelde, General Manager van Ridgid (foto). “We vestigen ons op het industrieterrein Schurhovenveld, waar we buren worden van Punch Powertrain. Het project behelst een hoofdgebouw (2.500 m²) en distributiecentrum (6.000 m²), een ontwerp van DBV-architecten.”

Ridgid koos voor de verhuizing van Heverlee naar Limburg om drie redenen: “Ten eerste omwille van de strategische ligging,” zegt Vandevelde. “Limburg bevindt zich in het hart van de ‘blue banana’, de dichtstbevolkte regio in Europa, en vormt dus een kruispunt voor Europese goederenstromen. Ten tweede ligt Sint-Truiden op relatief korte afstand van de huidige vestiging, waardoor onze medewerkers mee kunnen verhuizen. Tenslotte is Limburg nog grotendeels filevrij, zodat het transport van en naar het distributiecentrum vlot kan verlopen.”