Minerva Neurosciences, een biotechbedrijf waarin LRM voor een klein deel participeert, heeft een notering gekregen op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. De vertegenwoordigers van het bedrijf, dat geneesmiddelen ontwikkelt tegen ziektes als Parkinson, schizofrenie en depressie, mocht maandagnacht de ‘closing bell’ van de beurs in New York luiden.

Het Limburgse luik van het verhaal begon toen LRM instapte in Mind-NRG, dat zich toelegt op de behandeling van Parkinson. Deze activiteiten van Mind-NRG werden eind 2013 samengevoegd met de ontwikkelingsprogramma’s van 3 andere bedrijven tot het nieuwe Minerva Neurosciences.

minverva biotechDebora Dumont, Head of Health & Care bij LRM: “De bal ging aan het rollen toen Johnson & Johnson ook een kandidaat-geneesmiddel voor de behandeling van slapeloosheid wilde toevertrouwen aan Minerva Neurosciences. Met deze portfolio ontstond een gegeerde kandidaat voor een beursgang.”

LRM heeft mee de schouders gezet onder de beursgang. Er werd 32 miljoen dollar opgehaald aan 6 dollar per aandeel. Met deze middelen zullen de klinische studies met de kandidaat-geneesmiddelen worden voortgezet. In 2015 worden belangrijke resultaten verwacht. Nico Vandervelpen, COO van LRM, zal toetreden tot de Raad van Bestuur van Minerva Neurosciences.