Als antwoord op de globalisering zoeken steeds meer Limburgers hun leveranciers in de eigen achtertuin. Het ondersteunen van de lokale economie is immers een doeltreffende manier om kapitaal in eigen regio te houden.

hotelschoolEen mooi voorbeeld van zo’n initiatief is Eet Meer Limburg, een campagne die het provinciebestuur voert om het bewustzijn te vergroten voor de aankoop van regionale hoeve- en streekproducten. Hoogtepunt is een overheerlijk menu dat dit jaar door Chloë en Magali Szpyt (Mijn Pop-up Restaurant) en Hotelschool Hasselt is samengesteld met maar liefst 44 authentieke producten van bij ons. Alle ingrediënten worden samen met de recepten aanboden in een mooie box, die kan besteld worden om thuis een origineel kerstdiner te bereiden.

“De formule kon vorig jaar al op heel wat belangstelling rekenen,” weet gedeputeerde voor Landbouw en Streekproducten, Inge Moors. “Er werden toen 150 boxen verkocht, waarmee 600 personen werden bediend.” Dit jaar hoopt Puur Limburg minstens 200 boxen aan de man te brengen. Bestellingen kunnen geplaatst worden op de website. Afhalen kan op 23 of 24 december, en dit op 7 locaties in Limburg.