De Kempische Groep Heylen (van Wim Heylen en zijn Genkse CEO Didier Clerx) gaat opnieuw een gigantisch distributiecentrum bouwen in… Nederlands-Limburg. In Weert wordt een logistieke hub opgetrokken ter grootte van 20 voetbalvelden, zo meldt De Limburger. De locatie zal goed zijn voor 500 nieuwe banen, maar dat kan later worden verdubbeld.

De erfpachtovereenkomst voor de bouw van nieuwe centrum werd woensdag getekend. De oppervlakte is door de gemeente Weert speciaal voor Heylen gecreëerd door het samenvoegen van een aantal kleinere kavels. De bouwwerken zullen volgend jaar van start gaan.

Daarmee ziet Belgisch Limburg andermaal een forse investering door de neus geboord. Heylen heeft al eerder aangegeven dat hun beslissing om voor Nederland te kiezen, te maken heeft met de faciliterende rol die de overheid daar opneemt. “De strategische visie en de promotie van de infrastructuur gebeurt ginds door de regionale instanties. Het gebrek daar aan in België, maakt dat het telkens dreigt mis te lopen om belangrijke investeringen naar hier te halen”, liet Wim Heylen optekenen.