Het Neerpeltse ICT-bedrijf LNS van Bart Lambrecht en het multidisciplinair advieskantoor Van Havermaet hebben samen het gebouw gekocht van Big Media Group in Lommel. Niet alleen zullen beide bedrijven er zelf hun intrek nemen, ze gaan de rest van de ruimte verhuren als bedrijvencentrum. Noordlink wordt de naam van het nieuwe complex.

Na de teloorgang van Big Media Group (o.a. Manager Magazines) werd het monumentale gebouw verkocht aan de hoogste bieder. LNS en Van Havermaet legden er 2 miljoen euro voor op tafel, inclusief de opwaardering tot bedrijvencentrum. De oppervlakte van 2.600 m² is immers veel te groot voor hen beide, zodat ook andere ondernemingen worden uitgenodigd om hier hun tenten op te slaan. Naast de vaste verhuur van kantoren, zullen er ook flexibele werkplekken en vergaderzalen worden aangeboden.

“De naam Noordlink staat uiteraard voor de link met het noorden”, zegt Jan Maurissen van Van Havermaet. “We willen meewerken aan de positieve vibe die er momenteel in Noord Limburg speelt.”