Danielle Wauters van Nijst Natuursteen in Bilzen wint de achtste Livia-award. Dat is vrijdagavond in Houthalen bekendgemaakt tijdens het Zomerfeest van KMO-Contact Limburg, de kmo-organisatie van Unizo Limburg. “Een bekroning voor het lange harde werken”, zegt ze. Danielle Wauters haalde het van drie andere genomineerden: Danielle Brepoels van Cand’Art, Katti Frederickx van XLmode en Mardge Pascaud van Pascaud Beauty Innovations.

De award wordt toegekend aan een vrouwelijke zelfstandige ondernemer die andere vrouwelijke ondernemers inspireert. Wauters werd door de jury geloofd omdat ze het bedrijf van nul heeft opgebouwd, samen met haar echtgenoot Johan Nijst, en haar mannetje weet te staan in een echte mannenwereld. “Verrast maar ook blij”, zegt Danielle Wauters in een eerste reactie. “Ook voor de 24 medewerkers van ons bedrijf is dit een opsteker.”

De winnares mocht tijdens de Zomerfeest uiteraard vele felicitaties in ontvangst nemen. Niet in het minst van de vorige winnaressen van de Livia Award, die allen aanwezig waren:
(foto: Els Verbakel)