Met zijn 462 meter zal Lakhta Center in Sint-Petersburg het tweede hoogste gebouw van Europa en het hoogste in Rusland worden. De kantoren, sportzalen en educatieve centra die in deze toren komen, zullen worden verwarmd met toestellen uit Diepenbeek. Jan Kriekels van Jaga mocht zopas een ondertekende bestelbon ontvangen voor maar liefst 3.600 stuks Mini Canal, wat een order van 750.000 euro betekent.

De toren zal omgedoopt worden tot Gazprom Center, omdat de wereldleider in aardgas hier zijn hoofdkwartier zal onderbrengen. Een ‘energiebewust’ bedrijf dus, dat wereldwijd is gaan shoppen om de ideale verwarmingsoplossing te vinden. De keuze viel op Jaga omwille van de beperkte inbouwdiepte die de Mini Canal heeft. Het afdekrooster kan bovendien perfect in het interieur worden verwerkt.

Nog opmerkelijk aan dit project is dat -ondanks de grote politieke spanningen- de Russen gekozen hebben voor een Turkse aannemer. Die heeft vervolgens de Russische agent van Jaga aangesproken om de bestelling in Diepenbeek neer te leggen. Uiteraard is het moederhuis heel tevreden met het mega-order en met de prachtige naam op hun referentielijst.