Op zaterdag 15 november 2014 wordt traditioneel Koningsdag gevierd ter ere van onze vorst. Overal in het land zal het Te Deum weerklinken, en ook in het Federaal Parlement zal een viering georganiseerd worden. Delegaties uit alle uithoeken van het land zullen er vertegenwoordigd zijn en mogen de koninklijke familie trakteren op allerlei lekkers.

lekker limburgsPeter Nulens van Lekker Limburgs mag voor de vierde keer op rij het Limburgse dessertenbuffet verzorgen. “Onze erg gegeerde Limburgse vlaaien, handgemaakte pralines, gedistilleerd zoet en een assortiment artisanale koekjes uit de vier hoeken van onze provincie zullen de genodigden worden voorgeschoteld,” aldus Nulens. “Het merendeel van deze op en top Limburgse streekproducten heeft zelfs een tricolore uitvoering.”

Met een knipoog naar de actualiteit, wil Lekker Limburgs de problematiek van de perenboycot in herinnering brengen. Er wordt een exclusief gebak geserveerd met Loonse opgelegde peren en een gedistilleerde ‘Straffe Peer’ van maar liefst 40% vol.