Bert Baeck JCIBert Baeck, CEO van D-square-TrendMiner, is zopas in Oostende uitgeroepen tot Vlaamse Jonge Ondernemer 2016. Als Limburgse laureaat werd hij verkozen uit de winnaars van de andere provinciale voorverkiezingen. (zie filmpje uit de zaal, onderaan dit artikel)

Meer dan 200 aanwezigen woonden vrijdagavond in Thermae Palace Oostende de finale bij van de JCI Award Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar. Een jury, samengesteld uit oud-winnaars, ervaren ondernemers en vertegenwoordigers van beroepsorganisaties beoordeelden de dossiers van de vijf finalisten. Uiteindelijk kenden zij de award toe aan Bert Baeck op basis van zijn realisaties, toekomstvisie en creativiteit. Hij is een ‘hidden champion’ met grote ambities, aldus de jury.

Bert Baeck won eerder, op 2 maart, de provinciale voorronde in Limburg. Hij is co-founder en manager bij D-square sinds 2008. In 2013 werd hij CEO. TrendMiner (een onderdeel van D-square) is een softwarebedrijf dat gepatenteerde zoektechnologie heeft ontwikkeld om waardevolle informatie te vissen uit grote datavolumes. Het is de ambitie van het bedrijf om ‘de Google van de procesindustrie’ te worden. Het bedrijf telt 30 medewerkers en heeft kantoren in Hasselt (HQ), Nederland, Duitsland en recent ook in Houston (VS).