De Limburgse horeca-ondernemer Filip Vanheusden (tevens voorzitter van Horeca Vlaanderen) heeft met Vesta een gloednieuw sociaal secretariaat gelanceerd. De dienstverlener richt zich exclusief op de horecasector. “Dat is nodig, want de sociale wetgeving is zodanig complex dat er specifiek voor onze branche echte specialisten mee bezig moeten zijn”, aldus Vanheusden, die nog een aantal collega’s als mede-oprichters heeft betrokken.

Vesta gaat gebruik maken van de technologie (loonmotor) die zopas voor het online sociaal secretariaat van BDO en Cegeka werd ontwikkeld. Als aftakking daarvan werden parameters ingebouwd die specifiek van toepassing zijn voor de horeca. “De horecaondernemer vraagt een oplossing op maat”, aldus Filip Vanheusden. “De focus op één paritair comité is al complex genoeg. We willen ons systeem vooral eenvoudig, transparant en voordelig houden. Dat is wat onze sector nodig heeft. Eén systeem en één contactpersoon voor alle administratie en personeelsvraagstukken van de horeca, zodat de uitbater zich beter kan focussen op zijn kerntaken.”

Vesta heeft zowel de loonadministratie, tijdregistratie als payrolling in het systeem opgenomen. Het beheer gebeurt online en in realtime, zonder tussenkomst van traditioneel sociaal secretariaat. “We zijn heel ambitieus”, besluit Vanheusden. “We willen de nummer 1 worden in de administratieve ‘ontzorging’ van de horeca-uitbaters in ons land, en wie weet zelfs verder.”