SONY DSCDe bedrijven Befrako in Zonhoven en Fruitsnacks in Nieuwerkerken pakken uit met een opmerkelijk initiatief. De grote Belgische vlag die Befrako (invoerder van Singer-naaimachines) in 2014 maakte naar aanleiding van het WK Voetbal in Brazilië, wordt nu door Fruitsnacks per opbod verkocht. De vlag van 22 op 11 meter zal gedurende 10 dagen worden geveild op Ebay, vanaf 25 mei. De opbrengst gaat integraal naar Make-A-Wish, de stichting die de droom van kinderen met een levensbedreigende ziekte in vervulling doet gaan.

Vlag BoomgaardDe mega-vlag diende eerder al om de Rode Duivels aan te moedigen op het WK. Koen Evers van Befrako, tevens exclusief invoerder van de Singer-naaimachines in ons land, liet de vlag in zijn atelier fabriceren en sierde er de voorgevel van zijn gebouw in Zonhoven mee. Nadien verhuisde de reusachtige lap textiel naar de plantages van fruitkweker en verdeler Fruitsnacks in Nieuwerkerken. Daar lag ze intussen een beetje te bestoffen, en dat bracht zaakvoerder Karel Paesmans op een idee.

De vlag werd gehandtekend door alle Rode Duivels, wat de waarde ervan spectaculair doet stijgen. Wie het hoogste bod uitbrengt, krijgt ze thuis geleverd door Kris Wauters van Clouseau. “We zijn enorm dankbaar en hopen met de opbrengst een glimlach te kunnen toveren op de gezichtjes van tientallen kinderen,” zegt Florent Standaert, voorzitter van Make-A-Wish.

Het project wordt gesteund door niemand minder dan Yanina Wickmayer, onze Belgische tennisvedette, die in Hasselt het businesscentrum Kaai 16 uitbaat.

Een knap filmpje over dit initiatief kan je hieronder zien: