Architecten en aannemers, spits de oren: Wie wil scoren bij de Limburgse bouwers en verbouwers mag een aantal specifieke comforteisen zeker niet over het hoofd zien. Veel meer dan in andere provincies, willen de Limburgers erg graag een waterkraan en/of stopcontact in de tuin. We zijn bovendien de provincie waar de mensen het vaakst aangeven een toilet op iedere verdieping te willen. Uit het onderzoek dat ‘buurtontwikkelaar’ Matexi liet uitvoeren, blijkt tevens dat een ingebouwd stofzuigersysteem het best is ingeburgerd in Limburg.

wc in keukenWaar liggen de Limburgers minder wakker van dan elders in het land? Een douchedeur in plaats van een douchegordijn is geen echte vereiste. Wat evenmin echt hoeft is een internet of tv-aansluiting in elke slaapkamer, een geruisloze regenwaterpomp of een keuken met groot werkblad en ingebouwde toestellen.

Zowat op het gemiddelde liggen onze comforteisen op vlak van een eigen parkeerplaats voor de deur, ingebouwde kasten, het aantal stopcontacten en het gebruik van onderhoudsvriendelijke materialen. Zo veeleisend zijn we dus niet…