De twee Limburgse technologiebedrijven, BookWidgets en Smartschool, slaan de handen in elkaar om het onderwijs verder te digitaliseren. Door de integratie van beide platformen kunnen leerkrachten voortaan automatisch toetsen verbeteren en interactieve, digitale oefeningen aanbieden aan hun leerlingen.

Smartschool is het digitaal leerplatform van Smartbit, het bedrijf uit Meeuwen-Gruitrode van Jan en Geert Schuer. Zij hebben Smartschool ontwikkeld tot dé referentie in de online verbinding tussen de school, leerkrachten, leerlingen en de ouders. Huistaken, activiteiten, examenresultaten en zelfs het menu van de cafetaria wordt via het platform gedeeld. Het is een vertrouwde omgeving voor de stakeholders van honderden scholen.

Op vraag van de gebruikers is er nu een connectie gemaakt met BookWidgets, een start-up op de Corda INCubator. Bezielers Niels Vanspauwen, Bart Buckinx en Xavier Van Elsacker hebben software ontwikkeld waarmee leerkrachten heel eenvoudig oefeningen en toetsen kunnen opstellen en automatisch laten verbeteren. Er bestaan meer dan 40 interactieve tools bij BookWidgets, die het leuk en handig maken om de leerstof op een gebruiksvriendelijke manier in te oefenen en de kennis te testen.

“Automatisch verbeterde, digitale toetsen en een integratie met Smartschool zorgen ervoor dat administratie en rompslomp geminimaliseerd wordt”, zegt Niels Vanspauwen, medeoprichter van BookWidgets. “Zo krijgen leerkrachten meer tijd om te focussen op hun meest waardevolle vaardigheden, met name het begeleiden, coachen, uitdagen en motiveren van leerlingen.”

Een veelzijdig oefenplatform, gecombineerd met een krachtig digitaal schoolplatform: dat geeft een uniek en erg toekomstgericht product ‘Made in Limburg’…