Op een totaal van 169 buitenlandse investeerders, hebben er slechts 7 daarvan vorig jaar de weg naar Limburg gevonden. Daarmee is onze provincie, samen met West-Vlaanderen, de minst aantrekkelijke van allemaal. Dat blijkt uit een rapport van Ernst & Young.

België ExportOp nationaal niveau klimt ons land een plaatsje als qua aantrekkelijkheid voor buitenlandse investeerders. We bekleden nu de 5de plaats in Europa, wat hoger is dan bijvoorbeeld Nederland, maar ver achter koploper UK (bijna 700 projecten). Vooral Wallonië (en nog meer specifiek onze buurprovincie Luik) zorgt voor de toename, aangezien hier de meeste investeringsdossiers gerealiseerd werden. De onderzoekers stellen wel dat met gemiddeld 17 jobs per project, de toename van de tewerkstelling dankzij de buitenlanders, nooit zo laag was.

De Verenigde Staten blijft als vanouds de lijst aanvoeren van de landen die in België investeren. Frankrijk en Duitsland volgen als tweede en derde. Nederland is pas de vierde investeerder in ons land.