Hogeschool PXL start in samenwerking met Agoria en Corda Campus met een uniek Blockchain-lab. Dit lab verzamelt en versterkt de Blockchain-kennis in Limburg en de Euregio. “Het is nu wel duidelijk dat deze technologie ons leven drastisch zal veranderen, hoog tijd dus dat we vanuit een krachtig consortium de volgende stappen nemen om toepassingen te ontwerpen en te ontwikkelen” zegt Ben Lambrechts, algemeen directeur van Hogeschool PXL.

Met het nieuwe lab neemt de hogeschool het voortouw in de verdere uitbouw van Blockchain-toepassingen en -technologie in Limburg. “Het lab zorgt voor een continue kruisbestuiving tussen bedrijven, professionals, onderzoekers en studenten”, aldus Lambrechts. “Het zorgt ervoor dat kennis en ervaring gedeeld en verrijkt wordt.” Dit gebeurt onder meer door netwerksessies, infomomenten, workshops, opleidingen, research-opdrachten, hackatons, enzovoort.

Jeroen Franssen van Agoria: “Onze leden-bedrijven willen ook in dit domein excelleren. Vanzelfsprekend faciliteren we dit initiatief graag vanuit onze hub op Corda Campus Hasselt. Verbinding tussen kennisinstellingen en de bedrijfswereld is essentieel om de lead te nemen in deze snel evoluerende tijden.”

En ook Corda zelf is blij: “Onze campus is als technologische hotspot dé ideale plaats om nieuwe toepassingen en technologieën te testen”, zegt directeur Raf Degens. “Het partnership met Agoria en PXL toont volledig waar we voor staan: kruisbestuiving genereren tussen ondernemers, studenten en verschillende organisaties.”