De structurele tewerkstelling in de Limburgse KMO’s kende vorig jaar een sterke stijging. Dat blijkt uit de KMO-jobindex van SD Worx. In onze provincie zien we een toename van 2%, meteen het beste rapport van alle provincies. Opvallend: 46% van de Limburgse KMO’s geeft aan dat de taxshift een belangrijke rol heeft gespeeld in de beslissing om nieuwe medewerkers aan te werven. In heel Vlaanderen is dat amper 28%

“De taxshift werkt, zéker in Limburg”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg. “Dit heeft duidelijk voor een boost gezorgd. De dalende loonkosten en de fiscale ondersteunening om tewerkstelling te creëren, hebben hun doel niet gemist.”

Leten wijst echter op overdreven optimisme: “De competitiviteitskloof met het buitenland blijft bestaan. Er moet nog heel wat getrapt worden om deze kloof definitief dicht te fietsen. Wanneer onze economie groeit en er nieuwe medewerkers aangetrokken worden, is dat in de eerste plaats de verdienste van onze ondernemers. Zij zijn al jaren het toonbeeld van creativiteit, lef en ondernemerschap. Onze complimenten zijn dan ook in de eerste plaats voor hen.”